Danskproduceret glas og termoruder i vores vinduer og døre

Glasleverandør med lang tradition og høj faglighed

Vi handler med Scanglas i Kjellerup, og kan stå inde for kvaliteten af deres termoglas, der passer perfekt til vores døre og vinduer.

SkagenVinduet får alt glas og termoruder til produktion af  vinduer og døre fra leverandøren Scanglas. Vi har valgt netop dem, på grund baggrund af deres høje faglighed og ekspertise indenfor at fremstille termoruder, der sikrer et lavt energitab.

Udover at levere et kvalitetsprodukt har de ligesom vi, produktion i Danmark, hvilket vi gennem vores valg af leverandør vælger at støtte op omkring. Deres produktioner ligger i Kjellerup.

Danskproducerede termoruder har mange fordele ✔

Termoruder kan skærme mod kulde, solvarme og støj

Vi bruger de dansk producerede energiglas i alle vores døre og vinduer. 2 lags glas og 3 lags glas er vores mest anvendte glas.

Fra 2021 er 3-lags glas blevet standard i vores vinduer og døre, på baggrund af nye ændringer i bygningsreglementet – læs mere om det her: Bygningsreglement vinduer og døre.

Hvis du vælger at købe termovinduer ved SkagenVinduet, får du et særdeles godt og moderne energi-vindue. Energi vinduer kan have en positiv effekt på din varmeregning. Alle vores energi-vinduer er standard med sort varmkant profil. Varmkant sikrer dit vindue en effektiv isolering

Termoruder er effektive, når der er behov for at holde på varmen, men de kan også skærme for solen og beskytte mod støjgener pga. af den gode isoleringsevne. Er fokus på netop støj, kan du med fordel vælge vores lydglas, der er specielt lavet til at isolere mod støj.

Termoruder er desuden nemme at holde rene. #SkagenVinduet 📸

Med hensyn til garanti er vores glasleverandør tilknyttet glasindustrien garantiordning.

termoglas vinduer
3 lags termoglas

Dansk produceret termoglas siden 1935 – Lidt om vores leverandør

I 1935 startede den første egentlige produktion af planglas i Danmark under navnet Korsør Glasværk. Under anden verdenskrig blev fabrikken udsat for sabotage og kom først op på fuld produktion igen i 1948. Senere blev Korsør Glasværk overtaget af den svenske virksomhed Gränges, som i forvejen var storproducent af glas i Sverige. Efter en kraftig modernisering indviedes det nye glasværk under navnet Scanglas i 1969.

I 1973 byggedes fabrikken i Kjellerup, og de følgende år opkøbte Scanglas flere mindre glasvirksomheder.

Scanglas blev i 1976 en del af Saint-Gobain koncernen, som også dengang var Europas største producent af planglas. I mellemtiden havde en ny og mere effektiv produktionsmetode vundet frem, den såkaldte floatmetode, hvilket helt ændrede de hidtige produktionsmetoder. I erkendelse af dette stoppede produktionen af planglas i Korsør i 1982, og Scanglas koncentrerede sig i stedet om produktudvikling og forædling, hvilket har været fokus lige siden. I 2010 lukkede fabrikken i Korsør endeligt, og produktionen blev samlet i Kjellerup og i Esbjerg.

I dag er Scanglas en del af Semcoglas, som har mere end 1800 medarbejdere og 21 sites i hele Europa og en årlig glasproduktion på over 10 mio. m2.

Scanglas kommer og leverer ugentligt til vores produktion, og deres glas leveres udelukkende i deres egne biler for at sikre kvalitet og hurtighed fra bestilling til levering.

Læs mere om Scanglas og deres produktion af termoruder her.

Kontakt os hvis du er interesseret i mere information om glas og termoruder