Døre og vinduer til bonde- og byhus – også kaldt bondehusvinduer

Hos SkagenVinduet laver vi de smukkeste bondehusvinduer og -døre der gør sig godt på de danske bonde- og byhuse.

Når ønsket er at bevare den originale stil på by- eller bondehuset, så er vi her hos SkagenVinduet for alvor på hjemmebane. Vi har gennem årene skiftet mange vinduer og døre til bondehuse og byhuse. Vores bondehusvinduer er ligesom resten af vores sortiment produceret her – i Danmark.

Vi gør alt hvad vi kan, for at hjælpe vore kunder med at bevare boligens charmerende look, karakteristika og stil. Med en produktion der ligger i Danmark, vores store erfaring og indsigt i dansk byggestil kan vi vejlede dig til et godt valg af din nye bondehusvinduer og/eller døre.

Hvad er bondehusvinduer?

Bondehuset er en gammel betegnelse for den type huse der blev bygget fra 1700-tallet og frem til ca. 1950’erne. Byhuset inkluderer de huse der blev bygget i de lidt større byer, i en periode fra 1800 til 1920.

Disse lidt ældre huse udmærker sig ved at have et godt og enkelt valg af materialer. Taget er typisk af teglsten eller stråtag. Oftest ser man at de lokale materialer, farver og byggetraditioner skinner igennem, alt efter hvor huset ligger.

Skagen bondehusvindue

Skagenshuse med bondehusvinduer

Et godt eksempel på dette er de kendte Skagenshuse. Skagenshusene har en meget karakteristisk arkitektur, og er karakteristiske ved at være kalkede i en særlig gul farve i kombination med et rødt tegltag med hvide blonder.

Det typiske valg af vinduer til et Skagenshus er bondehusvinduer – også kaldt sprossevinduer. #SkagenVinduet 📸

Vinduer og døre til bonde- og byhuset

Bevar stilen med dansk producerede 2-fags sidehængte bondehusvinduer

Hvis du også gerne vil bevare den originale stil på dit bonde- eller byhus kan vi hos SkagenVinduet anbefale vores dansk producerede 2-fags sidehængte vinduer med vores 25mm smalle sprosser.

Se et udvalg af velegnede bondehusvinduer til bondehus og byhus her.

Sprossevinduer til bondehuse

Bondehusvinduer er et populært valg, og er et af de mest velkendte vinduestyper i Danmark. Et bondehusvindue kaldes også for et sprossevindue.

– også i en energivenlig udgave med energiglas

I forhold til de gamle bondehusvinduer, er vores nye bondehus vinduer et mere energivenligt valg. De kan nemlig vælges med vores energiglas, som sikrer din bolig og din pengepung et reduceret energitab.

Læs mere om vores energiruder.

bondehusvinduer