Bygningsreglementet BR18(BR20) – nye energikrav til vinduer og døre

Der er kommet nyt bygningsreglement på vinduer og døre. Vi forbedrer konstant vores vinduer og døre energimæssigt. Vores døre og vinduer isolerer bedre og bedre, fordi vi hele tiden arbejder efter at leve op til de nyeste krav der er i bygningsreglementet. Du kan derfor trygt bestille vores elementer, da vi altid er på forkant, og har vinduer og døre til de gældende energikrav i Danmark – Læs mere om Energivinduer- og døre her.

Den 1. juli 2020, kom en meget vigtig opdatering på de eksisterende bygningsregler (BR18) for vinduer og døre. Så hvis du går med tanken om at skifte dine gamle vinduer og døre ud, skal du læse med her.

br18 bygningsreglement

Bygningsreglementet er bestemt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, og udspecificere byggeloven. Byggeloven er til, for at et byggeri, nyt som gammelt, udføres og indrettes så det er tilfredsstillende i både brand-, sikkerheds- og sundhedsmæssig henseende. Se det hele på deres hjemmeside her bygningsreglementet.dk

Kravene til vinduer og døre i bygningsreglementet, skærpes pr. 1 januar 2021, de nye krav forekommer som en opdatering til de allerede eksisterende i reglementet BR18. Det er dog vigtigt at understrege, at det er såkaldt bygherres eget ansvar, at det nye reglement bliver overholdt.

Når du f.eks. bestiller nye døre og vinduer på vores hjemmeside, er du som privatperson bygherre, hvad enten du monterer selv, eller får et entreprenør-/håndværkerfirma til at gøre det for dig. Det er altså derfor dit ansvar at overholde gældende regler. Vores shop er indrettet på den måde, at du selv designer dit vindue. Det er derfor gjort nemt for dig at vælge lige præcis det materiale og glas, du vil bruge til dine døre og vinduer – Gå til shop

Disse regler skal du følge, når du udskifter dine døre og vinduer fra 1. januar 2021. Bygningsreglement vinduer og døre:

Vinduer skal overholde et energikrav på Eref = 0 kWh/m2 pr. år.

På ’helt almindeligt dansk’, betyder det altså, at dit nye vindue ikke må afgive mere varme fra din bolig, end det tilfører. Dette svarer altså til vores energiklasse A mærkede vinduer, du kan tilvælge i shoppen, når du bygger dit vindue.

Eref (-værdien) kan altså derfor betegnes som en slags energibalance for dit vindue. Eref kan både være positiv og negativ, afhængigt af om dit vindue taber eller giver varme til din bolig. Eref udregnes gennem U-værdi og G-værdi. Vores energiklasse A vinduer har en eref-værdi på min. 0 kWh/m2 pr. år, hvilket opfylder kravene fra Energistyrelsen og BR18.

Døre med glas skal opfylde en U-værdi på 1,0 W/m2k. Døre uden glas skal opfylde en U-værdi på 0,8 W/m2k.

Vores energivenlige døre, overholder også disse krav. Så tøv derfor ikke med at bestille din næste facade- eller terrassedør hos os 😊.

For garager, sommerhuse og lignende ferieboliger mm. Gælder de oprindelige BR18 regler stadig.

De oprindelige BR18 regler gælder stadig, hvilket betyder at vinduer og døre der er ’B-mærkede af energistyrelsen’, stadig må anvendes her. Et B-mærket vindue er også et rigtig godt vindue, med et minimalt tab af varme, og kan altså stadig anvendes. B-mærkede elementer kan også stadig anvendes efter 2021, på den præmis, at man har søgt om byggetilladelse senest den 31. december 2021.

Få et overblik og de nye regler for bygningsreglementet for døre og vinduer i skemaet her:


Element-type


Ældre krav


Nye krav pr. 1 januar 21


Vinduer

Eref -17 kWh/m2 pr. år.
(Energiklasse B)

Eref 0 kWh/m2 pr. år.
(Energiklasse A)


Vinduer & døre til sommerhuse mm.

Højeste U-værdi 1,8 W/m²K (Energiklasse B)

Højeste U-værdi 1,8 W/m²K (Energiklasse B)


Døre med glas

U-værdi 1,5 W/m²K

U-værdi 1,0 W/m²K


Døre uden glas

U-værdi 1,4 W/m²K

U-værdi 0,8 W/m²K

Kontakt os her, hvis du vil vide mere