Valg af sprosser – bevar stilen

Valg af sprosser til dit nye vindue er vigtigt – og et spørgsmål om hvilket udseende og stil du gerne vil tilføje eller bevare

Hos SkagenVinduet anvender vi udelukkende energisprosser, og tilbyder dem i tre størrelser; 25mm, 44 mm og 60 mm. #SkagenVinduet 📸

Hvilke sprosser passer til mit vindue?

Vinduer med smalle sprosser, altså 25 mm, bruges ofte til bondehusvinduer. Smalle sprossevinduer sikrer et smukt og stort lysindfald. I ældre huse medvirker de til at bevare byggestilens oprindelige udtryk.

De tynde sprossevinduer er dog også blevet mere og mere populære ved nybyggeri. Vinduer med tynde sprosser og det dertil ekstra store glasfelt giver nemlig et slankt designvindue der også går godt til moderne byggeri.

Spar energi med energisprosser – et populært valg

Vinduer med sprosser er rigtig populære. Især i Danmark. Vælger du energisprosser til dit nye vindue, når det gamle sprossevindue skal skiftes ud, vil du optimere din boligs energiforbrug og indeklima. Foruden det charmerende udtryk sprosser på vinduet giver, får du med energisprosser et energivenligt vindue og reducerer boligens varmetab.

Energisprosser er monteret direkte på vinduesglasset, enten på ydersiden eller på begge sider, så det originale udtryk bevares. De reducerer energiforbruget betydeligt i forhold til de traditionelle gennemgående sprosser. Det skyldes at vinduets isoleringsevne højnes når det består af ét stort stykke glas, i modsætning til et vindue med gennemgående sprosser, hvor der er monteret flere stykker glas.

Ved at vælge energisprosser er glasset altså ikke brudt lige så mange steder. Og da kulden nemmest slipper ind hvor glasset er brudt, er de påsatte sprosser vejen til et vindue med den bedste isoleringsevne. 

Læs mere om hvordan du kan spare penge og energi ved at vælge vores energimærkede vinduer.

Materialebrug i energisprosser

Til den indvendige del af energisprosser anvendes vores fyrretræ eller mahognitræ.

Til den udvendige del af vores energisprosser anvendes udelukkende pulverlakerede aluminiumslister for at forlænge dit vindues levetid.

Læs mere om materialevalg i dit nye vindue eller dør her: Træ med høj andel af kernetræ, træ/alu og sipo-mahogni.

energi sprosse profil indvendig

Indvendig 25 mm sprosse af fyrretræ.

energi sprosse profil udvendig

Udvendig 25 mm sprosse af pulverlakeret aluminiumslister.

  • Energisprosser i tre mål

    • 25 millimeter sprosser
    • 44 millimeter sprosser
    • 60 millimeter sprosser
  • energisprosser 25 mm
  • energisprosser 44 mm
  • energisprosser 60 mm

Krydssprosser og specialopgaver

Hos SkagenVinduet løser vi specialopgaver når vinduer og døre skal have et særligt udtryk

krydssprosser

SkagenVinduet tilbyder krydssprosser

Vinduer med krydssprosser er også en del af vores store produktportefølje. Kryds-sprossevinduer er det mere specielle og unikke valg til din bolig.

Vinduer med krydssprosser bliver naturligvis  leveret som energisprosser, så vinduet får præcis samme fordele med hensyn til energibesparelse som vinduer med vores traditionelle energisprosser. Samtidigt tilføjer krydssprosser et unikt look til dit nye vindue.

Vi leverer gerne specielle løsninger til din bolig

Hos SkagenVinduet elsker vi specialopgaver, som der ofte er behov for ved f.eks. nybyggeri.

Kontakt os for at høre mere om vores skræddersyede specialopgaver på vinduer og døre – vi kan levere elementer efter dine helt specifikke ønsker.

Se flere flotte billeder af vores hoveddøre her: Billeder af døre 👀