Træ alu vinduer – Slip for vedligehold og få et stilrent look

Vinduer i træ alu

Vores træ/alu vinduer er et af vores kvalitets trævinduer, der på ydersiden flere steder beklædt med en tynd skal af aluminium. Det er den ‘aluminiumskal’ der gør vinduet til et træ/alu vindue. . Vores kvalitets trævinduer og vores træ/alu vinduer synes nemlig fuldstændig ens på indersiden. Ydermere kan forskellen på ydersiden faktisk for mange, også være ret svær at for øje på. Derfor kan du altså stadig vælge træ alu vinduerne med enten vores bondehus profil eller vores softline-profil som vil kunne ses på den indvendige side. Udvendig har vinduet et helt stilrent look. Vores træ/alu vinduer fåes i alle vores standard RAL farver.

Læs mere om vores trævinduer der har en meget høj andel af kernetræ. Vi anvender kun deklareret kernefyr i vores vinduer, og desuden er det fingerskarret. Dette giver dig et langt bedre vindue med en rigtig god holdbarhed.

Vedligeholdelsesfri vinduer i træ alu

SkagenVinduet har mange års erfaring med produktion af vinduer til det danske klima – vi vælger kun det mest velegnede og holdbare træ

Vi producerer træ/alu vinduer fordi den udvendige beskyttelse med en ‘aluminiums skal’ gør vinduet endnu mere modstandsdygtigt overfor det danske vejr. Udover dette er vores træ alu vinduer nærmest vedligeholdelsesfri vinduer. Det er de fordi den udvendige del af aluminium aldrig skal males. Det er også utrolig nemt at rengøre vinduet, så det igen står som nyt. Du kan rengøre den udvendige del af vinduet med vand tilsat knap så stærke vaskemidler – meget nemt. Dette gør at træ/alu vinduerne, er vores mest solgte vinduer.

Til sammenligning skal det siges at et almindeligt fyrretræsvindue skal ses efter, og anbefales/bør males og vedligeholdes hver tredje til fjerde år – sipo-mahogni vinduer skal olieres to gange årligt. Derfor kan det altså hurtigt betale sig at give lidt ekstra for et alu vindue.

Stort set alle vores vinduer kan produceres i træ alu – se udvalget af vinduestyper. Der er enkelte undtagelser med alu vinduer og døre. Her kan det nævnes at der f.eks. ikke kan laves frisede fyldninger i træ/alu – derfor er det kun muligt at vælge vores T/A døre med glatte ALU-HDF fyldninger.

Det samme gør sig gældende for vores specielle facadedøre, der ofte har pyramide fyldninger – de kan heller ikke laves i T/A.

Vores alu vinduer kan selvfølgelig også både vælges med 2-lags og det energivenlige 3-lags glas.

2-lags glas i vinduer er stadig godkendt til uopvarmede rum (garage, kælder mm.) samt boliger uden helårsbeboelse – Derfor er 2-lags glas et suverænt valg til f.eks. sommerhuset.

træ alu vindue

Aluminiumsbeklædte vinduer der er nemme at holde

Et alu vindue kræver kun, at det bliver afvasket nogle gange i løbet af et år, og selvfølgelig at hængslerne bliver smurt efter behov. Så hvis du vælger et vindue fra SkagenVinduet slipper du for besvær og sparer tid og ikke mindst penge på ikke at skulle male dine vinduer på den udvendige del. Det betyder at vores træ/alu vinduer er en populær løsning, når der skal vælges nye vinduer til boligen. De aluminiumsbeklædte vinduer, er typisk også de vinduer der koster mest – men de er til gengæld de billigste at vedligeholde.

Langtidsholdbare træ alu vinduer der passer til de fleste huse

Vores vinduer med den udvendige aluminium-skal passer til de fleste boligtyper, fordi den udvendige aluminiumsdel af vinduet har et design, der gør at det ligner et traditionelt trævindue. Brug vores vindue i din ældre bolig, nybyggeri, funkisvillaer eller bungalows – det vil alt sammen se rigtig godt ud.
Tag et kig i vores galleri og bliv inspireret – Galleri

træ alu palæ vinduer
træ alu terrassedør
topstyret træalu vinduer

Feriehus i Skagen vælger vores danske træ/alu vinduer

Kunde-reference: Gør som Skagen-Lejligheder og vælg vores træ alu vinduer og døre med minimal vedligeholdelse. #SkagenVinduet 📸

Når man ejer et udlejnings hus i Skagen og selv er bosat andetsteds, var det vigtigt for indehaverne af feriehuset, at få holdbare og vedligeholdsfrie vinduer og døre. De ville have vinduer og døre, som ikke skal vedligeholdes – i hvert fald ikke vedligeholdes, på samme måde, som traditionelle trævinduer der kræver maling, eller mahogni vinduer der skal oliebehandles.

Denne type vindue/døre har de valgt til deres feriehus i Skagen, fordi de minimere årlige omkostninger for dem. Der skal f.eks. ikke males, da den udvendige del af vinduet er aluminium. Udover dette, får man stadig det flotte træ vindue på den indvendige side. Det udvendige alu-skal gør at de synes en smule anderledes udefra, men dette er med til at give elementerne den gode holdbarhed.

Stort set alle vores produkter produceres også med alu – se f.eks. udvalget af træ-alu døre

træ/alu

Fordele ved at vælge træ alu vinduer

  • Aluelementerne leveres også i vores 10 standardfarver
  • De er utrolig nemme at vedligeholde – vedligeholdelsesfri vinduer i alu
  • Elementerne er mere modstandsdygtige overfor vind og vejr
  • Den indvendige side af vinduet ser ud som de traditionelle trævinduer – med vores flotte profil bondehus/softline
træ alu facade

Hvilke vinduer er de bedste?

Træ/aluminiumsvinduer har revolutioneret vinduesbranchen ved at kombinere det bedste fra to verdener: holdbarheden fra aluminium og den varme æstetik fra træ. Disse vinduer har vundet enorm popularitet, især i klimaer med varierende vejrforhold som det danske, hvor robustheden er afgørende.

Holdbarhed og Vedligeholdelse:

Det ydre lag af aluminium giver en ekstra beskyttelse mod de skiftende vejrforhold og gør vinduet mere modstandsdygtigt. Det betyder, at træ/aluminiumsvinduer kræver minimal vedligeholdelse. Den udvendige aluminiumsdel skal aldrig males, og rengøring er en simpel proces med vand og milde rengøringsmidler. Dette gør disse vinduer næsten vedligeholdelsesfrie, hvilket er en enorm fordel sammenlignet med traditionelle trævinduer, der kræver regelmæssig maling og vedligeholdelse.

Fleksibilitet og Designmuligheder:

Næsten alle typer af vinduer kan konstrueres med træ/aluminium. Dog er der visse begrænsninger, især når det kommer til detaljerede fyldninger. For eksempel kan frisede fyldninger ikke laves i træ/alu vinduer, men kun med glatte ALU-HDF fyldninger. Tilsvarende kan specielle facadedøre med pyramidefyldninger ikke realiseres i denne konfiguration. Ikke desto mindre tilbyder træ/aluminiumsvinduer stadig et imponerende udvalg af designmuligheder.

Energi Effektivitet:

Aluminiumsvinduerne kan udstyres med både 2-lags og 3-lags glas. 2-lags glas er stadig godkendt til rum, der ikke er opvarmede eller boliger uden helårsbeboelse, hvilket gør dem ideelle til eksempelvis sommerhuse. Denne mulighed for energivenligt glas giver en ekstra dimension af effektivitet og komfort til hjemmet.

Økonomisk Perspektiv:

Selvom prisen på træ/aluvinduer kan være en smule højere sammenlignet med traditionelle trævinduer, kan de langsigtede besparelser på vedligeholdelse og holdbarhed gøre investeringen meget værd. Den begrænsede vedligeholdelse og det længere levetidsperspektiv gør T/A vinduer til en fornuftig investering på lang sigt.

Alu/træ vinduer kombinerer det bedste fra begge verdener, og deres popularitet fortsætter med at vokse takket være deres holdbarhed, æstetik og minimal vedligeholdelse. De er ikke blot vinduer, men en investering i et mere komfortabelt og vedligeholdelsesfrit hjem, der modstår tidens tand og de skiftende vejrforhold.

Alt i alt repræsenterer træ/aluminiumsvinduer mere end blot et vindue; de udgør en investering i et hjem. En investering i disse vinduer er ikke blot en æstetisk opgradering af ens hjem, men en langsigtet beslutning om komfort, holdbarhed og økonomisk fordelagtighed.

De fleste af vores produkter kan vælges som træ/alu. Er du i tvivl om materialevalg, så kontakt os gerne for vejledning.